tisdag 6 september 2011

Recept från Pinto

Lånar ett recept från Pinto som ser väldigt gott ut. VET att det är gott, för det är duktiga Gabriella Terneborg (Terneborgs lyckliga kokbok) som står för receptet.


Vildgryta

4 portioner
2½ dl sojabitar
200 g svamp
olja
½ dl koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
2½ dl havre- eller sojagrädde
1 tärning grönsaksbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk sojasås
ev maizena
ev färsk timjan till garnering

Förväll sojabitarna enligt anvisningar på förpackningen. Dela svampen i mindre bitar. Om du använder champinjoner: Skär dem gärna i klyftor. Om du använder torkad svamp: Lägg den i blöt en stund.
Låt sojabitarna rinna av och fräs dem i olja. Fräs svampen och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt puttra i cirka 10 minuter. Vispa i lite maizena om du tycker grytan blir för tunn. Smaka av och servera med kokt potatis, gelé och grönsallad. Garnera gärna med kvistar av färsk timjan.
Tips: Använd gärna trattkantareller eller trumpetsvamp. Kanske har du egen nyplockad svamp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar